Rooibos, ceaiul rosu african, si sarcina
Rooibos este o planta originara din Africa, un ceai natural cu o aroma si culoare placute, fara cofeina si bogat in antioxidanti. Ceaiul rooibos se obtine din frunzele unui arbust care nu s-a adaptat niciunui alt mediu. Acestea au aspectul unor ace sau aschii verzi cand le culegi, dar care devin aramii in momentul procesarii. Rooibos se traduce tufis rosu”.
Ceaiul rooibos a fost readus in atentia europenilor de o femeie de culoare care trata colicii bebelusului sau cu ceai obtinut din infuzarea rooibosului.
In timpul sarcinii foarte multe plante, mai ales medicamente, sunt interzise. Tot atunci fiecare femeie se confrunta cu cele mai mari transformari si stari de rau care nu pot fi tratate cu niciun tratament care nu prezinta contraindicatii.
Ceaiul rooibos trateaza durerile de cap, starile de nervozitate, iritabilitate, insomnii si greturile matinale. Datorita faptului ca nu contine teina, ceaiul rooibos este recomandat si femeilor insarcinate.
Fiind o sursa importanta de antioxidanti, ceaiul rooibos lupta impotriva radicalilor liberi. Datorita lipsei de teina, ceaiul rooibos nu este un ceai excitant, fapt care face din acesta o bautura excelenta in orice moment al zilei.
In Africa, in medicina traditionala, pe langa tratarea colicilor bebelusilor, ceaiul rosu este utilizat in vindecarea iritatiilor pielii si a afectiunilor digestive.
Pentru a-i diversifica aroma, ceaiul rooibos poate fi servit in combinatie cu alte plante sau fructe. Ceaiul rooibos cu menta diminueaza starea de greata, cu scortisoara ii vei spori aroma, cu lamaie iti va oferi o stare de liniste si racoare.
Pe langa continutul bogat de antioxidanti ceaiul rooibos insumeaza un numar insemnat de vitamine si minerale care au rolul de a sustine sistemul imunitar.
O sanatate de fier iti va oferi o sarcina linistita cu rezultatele dorite.