Cos cumparaturi

Comanda rapid: 0728 101 340 / contact@vedda.ro

Livrare gratuita la comenzi peste 99 Lei

Ceaiul de sunatoare – descopera beneficiile acestui tip de ceai medicinal

Cand ai baut ultima oara ceai de sunatoare? Poate gustul nu te atrage in mod special, insa consumul acestui ceai, pe o perioada determinata de timp, poate aduce o multime de beneficii pentru sanatatea ta.

Sunatoarea este o planta pentru ceaiuri cu multa istorie in spate, fiind folosita de mai bine de doua milenii in medicina traditionala pentru a trata anumite afectiuni. În Grecia si Roma Antica, spre exemplu, sunatoarea era extrem de populara in tratarea diverselor rani, arsuri, vanatai, in dureri, precum si in starile de tensiune nervoasa.

In Evul Mediu, de cealalta parte, sunatoarei ii era atribuita proprietatea de a alunga spiritele rele. La momentul actual, sunt peste 50 de studii medicale, care releva ca sunatoarea este de mare ajutor in ameliorarea diverselor tulburari de dispozitie, inclusiv a depresiei; astfel, nici nu este de mirare ca sunt o multime de antidepresive care contin extract de sunatoare.

Datorita compusilor pe care ii are, sunatoarea aduce o multime de beneficii pacientilor, atat din punct de vedere antidepresiv, cat si antiinflamator, antiseptic, antiviral, astringent, hapatoprotector, cicatrizant sau sedativ.

Ce trebuie sa stii despre sunatoare?

Sunatoarea, care mai poarta denumirea si de Hypericum perforatum, este o planta cu flori galbene, folosita in medicina alternativa si traditionala de secole. Totodata, sunatoarea mai poarta denumirea si de floarea lui Ioan, pojarnita, buruiana de naduf, crucea voinicului sau iarba sangelui.

Daca urmeaza sa consumi acest tip de ceaiuri medicinale, acesta trebuie dozat cam 2, maximum 3 cani pe zi, timp de cel mult trei luni, dupa care este necesara o pauza de doua saptamani. In mod evident, dozajul trebuie sa tina seama si de recomandarile medicului specialist.

Beneficiile ceaiului de sunatoare pentru organism

In mod special, ceaiul de sunatoare este folosit pentru a stimula starea de spirit, a ameliora durerile menstruale, a intari sistemul hepato-biliar si pentru a elimina senzatiile de disconfort epitelial date de diverse afectiuni. 

Desi gustul sau culoarea nu sunt punctele forte ale ceaiului de sunatoare, acesta poate oferi o multime de beneficii pentru starea de sanatate generala, cum ar fi:

Beneficii pentru stomac

Consumat in doza potrivita, ceaiul de sunatoare are efecte cu adevarat miraculoase pentru stomac: ajuta la ameliorarea problemelor digestive, inclusiv a diverselor dureri. Totodata, sunatoarea are si o contributie majora in sanatatea si detoxifierea ficatului, mai ales dupa perioadele in care s-a consumat alcool in exces sau multe grasimi. 

Beneficii pentru sistemul nervos

Medicii sunt de parere ca sunatoare actioneaza precum un tonic asupra sistemul nervos, mai ales ca planta a fost folosita inca din cele mai vechi timpuri pentru a trata nevroza. Si in eliminarea stresului sunatoarea este de mare ajutor, ca si in cazul persoanelor perfectioniste, cu asteptari nerealiste sau distorsionate asupra realitatii.

Efecte anti-anxietate si anti-insomnii

De ceva timp simti ca nu te odihnesti corespunzator si parca inima da sa iti iasa din piept? Bea o cana de ceai de sunatoare de la Vedda! Sunatoarea favorizeaza productia de melatonina, iar compusii plantei sunt de mare ajutor in reducerea simptomelor specifice anxietatii, prin faptul ca ajuta creierul sa foloseasca neurotransmitatorii mult mai eficient. 

Beneficii in reducerea simptomelor depresive usoare si moderate

Sunatoarea este planta medicinala cel mai des folosita pentru reducerea simptomelor de depresie usoara si moderata, avand in compozitie compusi asemanatori cu inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei. 

Lasă un răspuns