Conform studiilor, după apă, ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume. Principalul motiv din spatele acestui fapt este că este o băutură tradițională pentru multe țări cu o populație numeroasă, cum ar fi India, China și Japonia. Cu cea mai recentă tehnologie, managerii de restaurante pot cumpăra produse en-gros de cafea și ceai online, cu doar câteva clicuri. Soiurile de ceai din toate colțurile lumii pot deveni o parte din meniul de ceai rafinat al localului dvs.
De ce să aveți un meniu de ceai în restaurant?
Întrucât rolul ceaiului și al cafelei în restaurante se schimbă, localurile de renume au o selecție diversă de băuturi nealcoolice. Pentru a îmbunătăți experiența culinară a clienților lor, proprietarii de restaurante pot avea un meniu de ceai separat. Acest lucru nu numai că poate crește valoarea serviciului, ci și poate maximiza veniturile. Dacă localul dvs. nu are un meniu de ceai separat, luați în considerare posibilitatea de a avea un meniu de băuturi calde. Acesta poate include băuturi alcoolice calde, cum ar fi vinul fiert, diverse ceaiuri, cafea de specialitate, latte și alte tendințe de cafea.
Diferitele ceaiuri horeca se potrivesc bine cu majoritatea tipurilor de mâncare. Prin urmare, puteți crește valoarea medie a comenzilor dacă ospătarii dvs. oferă opțiuni de ceaiuri complementare în funcție de felul de mâncare ales de oaspeți.
Cele mai bune selecții de ceai pentru un restaurant
Ceai Earl Grey
Este probabil cel mai popular amestec de ceai la nivel mondial și una dintre băuturile pe care orice barman ar trebui să le cunoască. Deoarece nu este o marcă comercială, există numeroase variante ale acestui ceai. În general, este făcut din frunze de ceai negru aromatizate cu ulei de bergamotă. Unii băutori de ceai îl combină cu lapte și zahăr sau cu lămâie și zahăr, în timp ce alții îl preferă simplu.
Ceaiul verde
Ceaiul verde este o opțiune preferată de mulți nu doar pentru gustul său delicios, ci și pentru beneficiile pentru sănătate și proprietățile antioxidante. Gustul său calmant și proaspăt este o opțiune bună pentru orice moment al zilei. Unele restaurante servesc și varietăți de ceai verde rece. Un bun exemplu de astfel de variantă este Frappuccino cu ceai verde. Luați în considerare adăugarea acestuia în meniul dvs. de sezon de vară.
Ceai de mușețel
Fabricat din flori uscate de mușețel, acest ceai aduce pe masă o aromă ușor dulce și florală. Are multe beneficii pentru sănătate și este o alegere clasică și foarte populară în rândul consumatorilor de ceai.
Ceai Darjeeling
Numit și „șampania ceaiurilor”. Numele său provine de la districtul din India în care este cultivat. Darjeeling are o aromă ușoară și florală. Gustul său ușor astringent, combinat cu notele de aromă fructată, florală și lemnoasă, îl face să fie opțiunea preferată de mulți iubitori de ceai.
Ceai de iasomie
Combinația dintre ceaiul verde și florile de iasomie este o opțiune revigorantă pentru fiecare anotimp. Se potrivește deosebit de bine cu fructe de mare, salate, deserturi și mâncare chinezească. Ceaiul de iasomie are note florale cu note de dulceață.
Ceaiul de mentă
Această băutură răcoritoare se numără printre opțiunile preferate de iubitorii de ceai în timpul servirii după masă. Ceaiul de mentă este ușor dulce, așa că este rareori amestecat cu zahăr. Planta de mentă ajută la împrospătarea respirației după masă și, de asemenea, ajută la digestie. Frunzele uscate de mentă sunt, de asemenea, folosite într-o varietate de amestecuri de ceai. Aroma lor răcoritoare specifică se completează bine cu alte ceaiuri.
Ceaiul Yerba Mate
Aroma pământie a ceaiului Yerba Mate este o completare excelentă a meniului de restaurant. Acest tip de ceai este ușor amărui și are efecte stimulatoare. Dacă oaspeții dvs. nu sunt adepții băuturilor espresso puternice, poate că aceasta va fi o opțiune excelentă pentru ei. Printre asocierile tradiționale ale ceaiului Yerba Mate se numără mâncărurile îndrăznețe și picante. Acest ceai merge bine și cu deserturile. Cele recomandate sunt cele cu caramel sau ciocolată, deoarece aroma lor puternică este întâmpinată de aroma pământie a băuturii.