loader
Cont client
Autentificare
sau
Creaza un cont nou
Creaza cont

Simbolistica florii de iasomie

image description

Simbolistica florii de iasomie

Simbolistica florii de iasomie

In fiecare primavara ne imbata cu mirosul ei, o ceasca de ceai de iasomie ne aduce liniste si un somn dulce de fiecare data cand o servim seara, dar consumate impreuna cu ceai verde florile de iasomie ne incarca cu energie.

Florile de iasomie sunt adevarate regine ale florilor, asa cum sunt numite in India, iar simbolistica sa este diversa. Dincolo de parfumul sau diafan, iasomia reprezinta un remediu natural impotriva stresului si tulburarilor nervoase.

Eu asociez aroma sa cu seninatatea zilelor de mai de la finalul unei ploi usoare. Mireasma sa adie placut inducand o stare de relaxare, de bine.

 

Florile de iasomie sunt produsul unui arbust originar din Caucaz, zona muntilor Himalaya, Persia si Kashmir. Denumirea sa provine de la cuvantul persan „yasmin” care se traduce „dar al Domnului”.

In India, iasomia este o floare sacra, floarea zeului hindus al dragostei „Kama”. Din acest motiv parfumatele flori sunt nelipsite din ceremonialul nuntilor indiene. Iasomia este impletita in cununi si daruita noului cuplu ca simbol al iubirii.

In China iasomia reprezinta delicatetea feminina, iar in Siria este un simbol al Damascului (cunoascut si sub numele de „Orasul Iasomiilor”).

 

Dincolo de simbolistica minunatele flori albe intrunesc o serie de beneficii pentru organismul uman:

 

  1. Bogate in antioxidanti
  2. Scade colesterolul
  3. Combate stresul si depresia
  4. Ajuta la pierderea in greutate.