fbpx
Cos cumparaturi

Comanda rapid: 0728 101 340 / contact@vedda.ro

Livrare gratuita la comenzi peste 99 Lei

Servirea ceaiului in lume

Servirea ceaiului in lume

Din indepartata Japonie si pana pe teritoriul Marii Britanii, ceaiul a reusit sa faca inconjurul lumii devenind treptat bautura nationala pentru mai multe popoare.

Iata cateva obiceiuri de servire a ceaiului in lume.

1. Japonia â Japonezii au creat o intreaga traditie in jurul ceaiului Matcha â ceaiul traditional japonez. Acesta este o pudra obtinuta din frunze de ceai verde ce are o multime de beneficii pentru sanatate.

2. India â are o istorie foarte bogata in ceea ce priveste ceaiurile. Aici cel mai consumat ceai este ceaiul negru, de altfel India este unul dintre cei mai importanti producatori de ceai negru la nivel mondial. Pentru ca India este tara condimentelor ceaiul traditional indian este un mix din ceai negru, cardamon, scortisoara, cuisoare etc. si lapte. Pentru cunoscatori acesta este ceaiul Masala care se serveste in India de mii de ani.

3. Marea Britanie â Chiar daca vorbim de o tara din Vest, Marea Britanie are un adevarat ritual cand vine vorba de ceai. Datorita coloniilor din Indii, englezii s-au acomodat usor cu gustul ceaiului si l-au inclus in obiceiurile si retetele lor culinare. Ceaiul este consumat in mai multe momente ale zilei, insa Ceaiul de la ora 5” este emblematic pentru englezi. In top-ul preferintelor britanicilor primeaza ceaiul negru.

4. Turcia â Anumite conflicte politice si economice au schimbat istoria recenta a Turciei dand nastere obiceiului de a consuma ceai. Turcii consuma ceaiul in pahare mici, transparente si sunt adeptii ceaiurilor negre, puternice si foarte fierbinti. In Turcia ceaiul se consuma indulcit cu mici cuburi de zahar.

5. Tibet â Ceaiul a reusit sa infrunte situatiile neprielnice ale drumului care duce catre tara de pe acoperisul lumii, Tibet. Tibetanii consuma ceaiul negru servit cu unt (obtinut din lapte de iac) si sare. Acest tip de ceai poarta numele de Po Cha”.

6. Egipt â Ceaiul negru neindulcit se consuma in orice moment al zilei, chiar si in anumite ceremonii sociale.

7. Quatar â se consuma un ceai tare numit Karak chai” obtinut din frunze de ceai negru fierte, amestecate apoi cu lapte si zahar si fierte din nou.

8. Pakistan â ceaiul Masala.

9. Thailanda â Chen Yen consumat cu gheata si lapte.

10. Maroc â In Maroc ceaiul se consuma impreuna cu frunze proaspete de menta.

Lasă un răspuns