Reteta de fursecuri cu ceai negru
Ingrediente:
- 100 ml ceai negru foarte concentrat
- zeama si coaja de la o lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- 160g zahar
- 1 plic praf de copt
- 80 ml ulei
- 1 ou
- 500g faina
Mod de preparare:
- Dizolva zaharul in ceaiul inca fierbinte, dupa ce s-a topit adauga uleiul si zeama de lamaie. Lasa totul la racit pana obtii un lichid caldut.
- Separat amesteca faina, praful de copt, coaja de lamaie si scortisoara. In mijlocul acestei compozitii facem o gura in care turnam lichidul caldut, un praf de sare si oul. Framantam totul pana obtinem un aluat elastic.
- Intindem o foaie de 2-3 mm si decupam fursecurile in diferite forme. Acestea se coc in tava pe foaie de copt.
- Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180º C timp de 15 minute.
Serveste-le atat calde cat si reci alaturi de o ceasca de ceai!