Sarcinile multiple, viteza cu care trăim fiecare zi și stresul acumulat își pot lăsa amprenta asupra sănătății noastre. De cele mai multe ori, primele semne ale unei sănătăți în dezechilibru sunt iritabilitatea și nopțile agitate, somnul neodihnitor.
Cel mai bine este sa optezi pentru o solutie naturala astfel ca la primele semne de agitați încearcă sa bei acest elixir cu mușețel și lavandă pentru a cădea într-un somn liniștitor. Rețeta este testata.
Această bautură de seară este o adevărată aromaterapie, un tratament pentru toate simțurile. Mușețelul și lavanda adăugate în lapte de migdale sunt o încântare pentru papilele gustative. O soluție la îndemână care te va relaxa în mod natural.
Mușețelul a fost folosit de secole ca un medicament holistic. Flavonoidele din această plantă ajută la vindecarea unei varietăți de afecțiuni, de la greață și inflamație la anxietate și insomnie. Cea mai ușoară modalitate de a te bucura de beneficiile musetelului este prin consumul de ceai. Este o obține excelentă pentru orice persoană care suferă de anxietate sau probleme de somn care vrea sa evite produsele farmaceutice.
În lumea aromaterapiei lavanda este promovată ca o plantă foarte eficientă în tratarea problemelor care țin de somn și a relaxării. Există un motiv pentru care spa-urile miros de multe ori a lavandă.
Mierea brută este folosită ca un îndulcitor natural pentru conținutul bogat de minerale.
Pentru a prepara această bautură relaxantă este nevoie de lapte de migdale încălzit, miere cruda, mușețel și lavandă.
Întâi de toate ceaiul de mușețel și lavandă trebuie infuzat în laptele de migdale timp de 5 minute, apoi adaugă mierea cruda pentru a îndulci.
Această bautură trebuie servita cu câteva ore înainte de culcare pentru a te bucura de un somn odihnitor.
Ingrediente:
- 2 1/2 căni lapte de migdale neîndulcit
- 2 linguri de flori de mușețel
- 1/2 linguriță flori de lavanda
- 1 lingură miere cruda
Mod de preparare:
- Amestecă toate ingredientele într-o cratiță, la temperatura scăzută. Pune pe foc mic timp de 7 minute. Oprește focul și lasă aromele sa se infuzeze timp de 5 minute. Filtrează totul într-o cană și bucură-te de savoare!