Doi buzoieni exporta in Europa 15% din productia de ceai

image description

Doi buzoieni exporta in Europa 15% din productia de ceai

Mihaela si Eugen Achim, doi antreprenori de 43 de ani, care in 2002 au pus bazele unei afaceri cu ceai in localitatea Pucheni din judetul Prahova, au ajuns in prezent sa exporte 15% din productie in tari precum Ca­na­da, Italia, Spania, Olan­da, Li­tuania si Unga­ria, prezenta la targuri internationale fiind principala modalitate prin care au reusit sa-si gaseasca clienti in strainatate.

 

„Am inceput destul de devreme, in 2002, in comuna Pietroa­sele din judetul Buzau. Acolo ambalam ceaiurile, dar si locuiam. Am inceput apoi sa mergem si la targuri internationale. Am mers de exemplu la un targ in New York unde am gasit niste clienti romani care comercializeaza ceaiul nostru in comunitati de romani din Canada“, spune Mihaela Achim, administrator al firmei.

Anul trecut firma Kalpo, care are in portofoliu brandurile Vedda, Evolet si Land of Tea, a inregistrat o cifra de afaceri de 8,5 mil. lei (circa 2 mil. euro) si un profit de 450.000 de lei (100.000 de euro), iar pentru anul acesta cei doi antreprenori estimează o crestere a rulajului cu 10-12%.

 

Sursa: www.zf.ro
Autor: Madalina Panaete
Data: 7 noiembrie 2013