Cos cumparaturi

Comanda rapid: 0728 101 340 / contact@vedda.ro

Livrare gratuita la comenzi peste 99 Lei

Este sezonul ciocolatei calde: 5 lucruri pe care nu le stiai despre aceasta bautura delicioasa

Acum ca lunile mai reci de iarna sunt in plina desfasurare, este timpul sa ne relaxam cu o delicioasa ceasca de ciocolata calda dupa o zi plina de activitati. In opinia noastra, este una dintre cele mai mari bucurii din aceasta perioada a anului. Daca si tu esti un fan al acestei bauturi populare, s-ar putea sa te intereseze sa afli cateva fapte fascinante despre ciocolata calda pe care poate nu le stiai până acum. Arunca o privire mai jos:

Exista de mii de ani

Ciocolata calda este o reteta mult mai veche decat ati fi putut anticipa. Desi este extrem de populara si in prezent, atat pentru a fi consumata acasa, cat si in cafenelele din intreaga lume, bautura clasica dateaza de mii de ani. Se presupune ca mexicanii au fost primii care au luat fructele din arborele de cacao pentru a le praji, inainte de a le zdrobi si a le amesteca cu apa.

Initial nu era nici fierbinte, nici dulce

Desi ciocolata calda a devenit o traditie dulce si fierbinte pentru zilele de iarna, nu a fost intotdeauna preparata astfel – asa ca astazi, probabil, am considera-o fara gust si fada. Cu mii de ani in urma, aztecii creau o bautura amara cunoscuta sub numele de „xocoatl”, care era de obicei preparata cu ardei iute, apa si porumb si care se vindea mai degraba calda decat fierbinte. Abia cand spaniolii au intrat in posesia retetei au decis sa adapteze ingredientele adaugand zahar si scortisoara pentru a indulci putin lucrurile. De-a lungul secolelor, s-a dezvoltat in bautura delicioasa si dulce pe care o cunoastem si o iubim astazi.

A fost considerata un medicament

In timp ce in perioada contemporana apelam la ciocolata calda atunci cand dorim sa ne relaxam cu o bautura fierbinte si dulce, in trecut se credea ca aceasta avea scopuri medicale reale pentru tratarea bolilor – bautura de cacao pura produsa cu un continut ridicat de calorii si antioxidanti si o doza de cofeina despre care se credea ca are proprietati vindecatoare.

Exista o diferenta între ciocolata calda si cacao calda

Dacă ați fost vreodată în America, probabil că știți că una dintre băuturile lor celebre este „hot cocoa”, însă aceasta nu este aceeași rețetă cu ciocolata caldă. Așadar, care este diferența vă veți întreba?

Cacao fierbinte este alcătuită din pudră de cacao măcinată care se transformă în carbonat de potasiu printr-un proces specific. Pe de altă parte, ciocolata caldă este creată folosind cacao măcinată care conține încă grăsime, ceea ce realizează o textură mai groasă și mai cremoasă.

Cum poate fi consumata ciocolata calda?

O caracteristica comuna a ciocolatei calde este ca are o textura cremoasa si dulce. Poate fi servita fierbinte sau calda, in functie de preferinte. Poate fi servita in pahare sau cani de diferite marimi si ii poti adauga diferite toppinguri, cum ar fi frisca, ciocolata rasa sau mirodenii pentru a o face mai atractiva.

Ciocolata calda poate fi consumata ca o bautura calda de relaxare in timpul iernii sau poate fi servita ca o bautura speciala in ocazii festive. Poate fi, de asemenea, consumata ca parte a unui mic dejun sau ca o gustare dulce in timpul zilei.

Lasă un răspuns