fbpx
Cos cumparaturi

Comanda rapid: 0728 101 340 / contact@vedda.ro

Livrare gratuita la comenzi peste 99 Lei

Efectele benefice ale consumului de ceai negru

Efectele benefice ale consumului de ceai negru

Ceaiul negru este cel mai cunoscut si consumat ceai la nivel mondial. De cele mai multe ori acesta suplineste cafeaua de dimineata datorita continutului bogat de cofeina.
Ceaiul negru, ca si ceaiul verde si alb, provine din frunzele plantei Camellia Sinensis. De fapt toate ceaiurile, si ma refer aici la cele care provin din aceasta planta, sunt la baza ceaiuri verzi, pentru care difera doar procesul de prelucrare.

Delicatele frunze sunt culese dis-de-dimineata, cand ceata inca nu s-a ridicat de pe culmile dealurilor pe care se afla plantatiile de ceai. Culesul ceaiului este o arta in sine pentru ca totul se desfasoara intr-o liniste deplina, cu migala feminina si cu dragoste pentru frumos. Tufele de ceai au nevoie de 5 ani pentru a se dezvolta, dupa care dau roade timp de 50 de ani.

Aroma ceaiului difera in functie de vreme, de sol si climat, dar si de momentul culegerii.
Toate ceaiurile speciale sunt culese prin metode traditionale, iar pentru obtinerea ceaiului Darjeeling sau Ceylon se depune un efort urias din partea culegatorilor. Pentru ca aceste ceaiuri se obtin din plantatiile de ceai aflate la altitudini de 3000 â 6000 de metri, culegatorii lucreaza de cele mai multe ori in conditii grele.

Pentru obtinerea ceaiului negru, frunzele Camellia Sinensis trec printr-un proces de patru etape: oxidare, rulare, fermentare si uscare.
Ceaiul negru are un continut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, vitaminele B1, B2, C, Ppsi K, potasiu, iod, fosfor, polifenoli si flavonoizi care au rolul de a proteja organismul de boli cardiovasculare, scaderea colosterolului, regleaza greutatea si elimina celulita, stimuleaza digestia.

Efectele benefice ale ceaiului negru

  1. Reduce riscul aparitiei bolilor cardiace
  2. Previne aparitia bolii Parkinson
  3. Previne aparitia anumitor tipuri de cancer si atacuri cardiace
  4. Are efect diuretic
  5. Favorizeaza relaxarea vaselor de sange
Lasă un răspuns