fbpx
Cos cumparaturi

Comanda rapid: 0728 101 340 / contact@vedda.ro

Livrare gratuita la comenzi peste 99 Lei

Cum să preparați cel mai bun ceai cu gheață în această vară

Un pahar de ceai cu gheață este un antidot minunat pentru căldura verii și este surprinzător de ușor de preparat. Tot ce trebuie să faceți este să combinați două ingrediente – ceai și apă – folosind una dintre metodele noastre ușor de preparat. De acolo, vă puteți savura ceaiul rece cu multă gheață și poate o felie de lămâie sau puteți personaliza fiecare pahar adăugând un îndulcitor, ierburi de sezon și fructe. Urmați ghidul nostru, astfel încât să vă puteți bucura de o băutură vibrantă și răcoritoare pe tot parcursul sezonului.

Alegeți cel mai bun ceai

Indiscutabil, ceaiul este aroma care ancorează ceaiul rece. Ceaiurile de înaltă calitate funcționează cel mai bine, așa că alegeți aceleași tipuri spre care ați gravita atunci când preparați o ceașcă fierbinte. Atât pliculețele de ceai, cât și ceaiurile pentru infuzie sunt potrivite pentru prepararea ceaiului rece – asigurați-vă doar că îndepărtați pliculețele sau că strecurați ceaiul înainte de a-l servi.

Orice aromă funcționează și, deși ceaiul negru cu gheață este băutura pe care probabil o cunoașteți cel mai bine, ceai verde, ceai din plante sau cu fructe sunt toate la fel de delicioase atunci când sunt răcite. 

Apa – Este important ca apa pe care o folosiți să aibă un gust bun. Dacă vă place apa de la robinet, folosiți-o. Cu toate acestea, pentru a evita aromele neplăcute din apă care pot apărea în ceai, vă sugerăm să folosiți apă filtrată sau de izvor.

Selectați o metodă de preparare 

Există trei moduri de bază de a prepara ceaiul rece: fierbinte, rece și la soare. Indiferent de metoda pe care o alegeți, nu uitați că ceaiul rece este diluat prin topirea gheții – iar temperatura rece amorțește aroma. Din această cauză, ceaiul rece trebuie preparat mai concentrat  decât ceaiul cald.

Metoda fierbinte

Aceasta este metoda pe care trebuie să o folosiți dacă doriți să beți rapid ceai rece.

  • Începeți ca și cum ați face un ceai fierbinte. Diferența este că prepararea fierbinte trebuie să fie de două ori mai puternică – deci veți folosi două pliculețe de ceai la fiecare ceașcă de apă.
  • Infuzează ceaiul sau pliculețele în apă clocotită (sau aproape clocotită) timp de trei până la cinci minute, în funcție de recomandările de pe cutie.
  • Strecurați ceaiul sau îndepărtați pliculețele de ceai.
  • Adăugați o cantitate egală de apă rece la concentratul de ceai fierbinte pentru a-l răci. Serviți ceaiul rece cu gheață imediat sau răciți-l în frigider până când este gata de băut.

Metoda rece

Prepararea la rece extrage ușor aromele din ceai. Rezultatul este un pahar de ceai rece neted și răcoritor, ușor de băut – dar pentru a-l face este nevoie de o planificare avansată.

  • Combinați ceaiul și apa rece într-un vas și puneți-l la frigider, acoperit, timp de cel puțin opt ore (dar nu mai mult de 12 ore).
  • Strecurați sau îndepărtați pliculețele de ceai și serviți ceaiul rece cu gheață preparat la rece.

Metoda la soare

Într-o zi însorită, preparați-vă ceaiul folosind puterea celei mai mari surse naturale de energie din lume: soarele.

  • Combinați ceaiul și apa într-un vas sau borcan acoperit și puneți-l afară sau la o fereastră cu soare direct timp de cel puțin șase ore. Pe măsură ce soarele încălzește apa, ceaiul își eliberează încet aroma.
  • Se strecoară sau se îndepărtează pliculețele de ceai și se servește cu gheață. Sau, păstrați-l la frigider până când doriți să-l beți.

Se pot adăuga fructe proaspete (la fel ca în sangria!). Căpșunile, cireșele, piersicile, pepenele galben, ananasul sau feliile de citrice sunt toate adaosuri fantastice la ceaiul rece!