fbpx
Cos cumparaturi

Comanda rapid: 0728 101 340 / contact@vedda.ro

Livrare gratuita la comenzi peste 99 Lei

Cum să alegi ceai pentru infuzii de cea mai bună calitate?

O ceașcă de ceai preparată folosind cele mai bune frunze libere este o ceașcă de ceai pe care nu o veți uita niciodată. Acestea nu vin preambalate în pliculețe de ceai. Dacă nu vă deranjează să depuneți un efort suplimentar pentru a sorbi o infuzie exclusivistă, ceaiul din frunze libere este exact ceea ce aveți nevoie. Nu există nimic mai bun decât să savurezi senzația parfumată a unui oolong sau aromele deosebite ale unui amestec de ceai negru.

Atunci când ești nou în ceva și ești expus la o varietate de arome, calitate și parfumuri, să identifici amestecul potrivit pentru tine este la fel ca și cum ai căuta un ac în carul cu fân. Iată câteva sfaturi pentru a alege ceai de cea mai bună calitate pentru infuzii.

1. Studiați diferite tipuri de ceaiuri

Este important să vă familiarizați cu diferite tipuri de ceai înainte de a face alegerea finală. Ceaiurile verzi sunt frunze de ceai proaspete, foarte puțin prelucrate. Cele mai exotice ceaiuri din lume, ceaiurile albe sunt cele mai rare dintre ceaiurile rare. Ceaiurile negre sunt cele mai frecvent consumate ceaiuri din lume. O operă de artă, tradiție și măiestrie se vede într-o ceașcă de ceai Rooibos. Cea mai bună parte despre Pu erh este că, la fel ca vinul, devine doar mai bun cu timpul.

2. Lăsați aromele să vă ghideze

Luați parfumul ca reper pentru a vă asigura că frunzele sunt proaspete. Se consideră că dacă frunzele miros bine, infuzia va avea cu siguranță un gust bun. Așadar, dacă sunteți la vânătoare de ceaiuri din plante, concentrați-vă pe culoare și pe miros. 

3. Consultați ingredientele

Citiți întotdeauna descrierea completă și lista de ingrediente. Veți adăuga mai multe informații la experiența pe care o aveți cu ceaiurile, deoarece veți fi la curent cu povestea interesantă a fiecărei selecții în parte. Dacă sunteți alergic la anumite produse alimentare, lista de ingrediente este de asemenea, foarte importantă.

Alegeți cel mai bun ceai din frunze libere din categoria noastră variată de ceaiuri pentru infuzii, unde veți găsi inclusiv ceaiuri horeca Evolet Premium, și îmbrățișați numeroasele beneficii ale acestora. 

Cât de mult ceai din frunze libere ar trebui să folosesc pentru o ceașcă?

Cantitatea de frunze de ceai vrac pe care trebuie să o adăugați la o ceașcă variază în funcție de amestecul de ceai. Mai jos cantitățile ideale pentru amestecurile obișnuite de ceai:

  • Ceai verde: 1 linguriță
  • Ceai negru: 1 linguriță
  • Masala Chai: 1 linguriță
  • Rooibos: 1 linguriță

Sunt ceaiurile pentru infuzii mai bune decât cele la plic?

Atât ceaiurile cu frunze libere, cât și pliculețele de ceai au propriile avantaje și dezavantaje.

O infuzie făcută din frunze de ceai satisface toate simțurile dumneavoastră. Acestea își păstrează aroma și parfumul original timp îndelungat. De asemenea, oferă și o experiență vizuală încântătoare, pe măsură ce frunzele se desfășoară frumos în ceașcă.

Dar, a te răsfăța cu o infuzie făcută din ceaiuri din frunze libere necesită mult mai multe eforturi în comparație cu pliculețele de ceai, unde nu aveți nevoie de mai multe accesorii. Tot ce vă trebuie este o ceașcă și pliculețul de ceai!