loader
Cont client
Autentificare
sau
Creaza un cont nou
Creaza cont

Cultura ceaiului in Europa – traditii

image description

Cultura ceaiului in Europa – traditii

Cultura ceaiului in Europa – traditii

Europa ia contact cu ceaiul adus din indepartata Asie in anul 1610 datorita Companiei Olandeze a Indiei de Est care s-a ocupat de primele importuri de ceai. Multe natiuni europene au indragit ceaiul de indata ce l-au gustat, altele l-au adoptat impinse de anumite circumstante, cert este ca astazi cultura ceaiului in Europa insumeaza o serie de traditii, de moduri diferite de preparare si servire.

Marea Britanie este cunoscuta ca fiind cel mai mare consumator european de ceai. Zilnic sunt consumate peste 165 milioane de cani de ceai. Ceaiul traditional englezesc este ceaiul negru servit intr-o cescuta de portelan incalzita in prealabil. Majoritatea englezilor prefera sa consume ceaiul negru foarte concentrat, insa cu lapte. Intotdeauna ceaiul se toarna peste lapte in ceasca. Aceasta este o modalitate prin care oameni prelungesc durata de viata a portelanului. Contactul direct cu ceaiul l-ar distruge mai repede.

In Germania, mai ales in partea de est, ceaiul este foarte popular, iar traditiile in ceea ce-l priveste sunt numeroase. Ceaiul traditional german este un ceai compus din trei straturi: stratul de jos este o bomboana care in contact cu lichidul cald se topeste treptat, cel de-al doilea strat este ceaiul in sine, iar ultimul este format dintr-o crema. Ceea ce este important de retinut, ceaiul nu se amesteca, ci se serveste ca atare, papilele tale gustative luand contact treptat cu aromele ceaiului.

Republica Ceha isi are si ea propriile obiceiuri cand vine vorba despre ceai. Cele mai exclusiviste ceainarii au pana la 80 de tipuri de ceai aduse din intreaga lume, dar ce este cel mai important aici il reprezinta faptul ca fiecare proprietar isi are popriile combinatii de ceai pe care le servesc intr-un mod unic de fiecare data.

In Rusia ceaiul este servit in pahare mari de argint si alte aliaje, cei mai instariti folosesc chiar pahare placate cu aur. Ceaiul rusesc este puternic, iar ospitalitatea gazdei se oglindeste in taria ceaiului pe care ti-l serveste.

Portugalia este una dintre tarile care au introdus ceaiul pe batranul continent. Din 1750 au aparut si primele productii de ceai care rezista si astazi. Desi multe lucruri s-au schimbat de-a lungul timpului, productia ceaiului din Portugalia este aceeasi, bazandu-se doar pe procese organice.