Ceai verde versus cafea verde
Cand vine vorba de alegeri suntem de cele mai multe ori pusi in dificultate, nu stim in favoarea cui sa inclinam: in cea a efectelor sau a gustului. La fel se intampla si in curele de slabire sau in dietele de detoxifiere cand avem de inlocuit consumul cafelei prajite cu cel al ceaiului verde sau al cafelei verzi.
Numeroase studii au demonstrat pana acum eficacitatea celor doua produse: ceai verde si cafea verde. Insa pe care dintre cele doua este cel mai indicat sa il/o consumam?
Ceaiul verde se obtine din frunzele arbustului Camellia Sinensis, descoperit in urma cu mai bine de 5000 de ani in China. Consumul ceaiului verde are o traditie foarte indepartata in Asia, dar si in restul tarilor de pe intregul mapamond. In Europa cel mai consumat ceai este cel negru, adica ceaiul verde fermentat.
Ceaiul verde este consumat cu precadere de catre persoanele care urmeaza o cura de detoxifiere sau de slabire. Este cunoscut tuturor efectul detoxifiant pe care il are ceaiul verde asupra organismului, la fel si continutul foarte bogat in antioxidanti care ajuta la mentinerea sanatatii orale, sprijina lupta cu kilogramele in plus, actioneaza impotriva radicalilor liberi si previne aparitia cancerului. De asemenea, exista specialisti care sustin ca ceaiul verde reduce riscul aparitiei bolilor Parkinson si Alzheimer. Consumul de ceai verde ajuta la producerea dopaminei, substanta care protejeaza neuronii in fata celor doua afectiuni amintite.
Pe cealalta parte, cafeaua verde este cafeaua cruda, neprelucrata termic, fructul arborelui de cafea descoperit cu mai bine de 1500 de ani in urma in Africa si trasformat din aliment in bautura in anul 1000 de catre locuitorii Etiopiei.
Cafeaua verde aduce organismului mai multe beneficii decat cafeaua prajita pe care cu totii o consumam zilnic. Calitatea cafelei verzi in fata celei prajite consta in continutul bogat in acid clorogenic. Aceasta substanta se pierde odata ce cafeaua este supusa procesului termic de prajire.
Acidul clorogenic are numeroase efecte curative printre care enumeram limitarea absorbtiei zaharului in organism si formarea unei bariere in fata cancerului. De asemenea, cafeaua verde ca si ceaiul verde este foarte bogata in antioxidati, fiind un foarte bun adjuvant in curele de detoxifiere.
Beneficiile pe care consumul de cafea verde il aduce organismului sunt:
– Detoxifierea
– Imbunatatirea memoriei
– Creste capacitatea de concentrare
– Adjuvant in lupta cu diabetul si cu surplusul de kilograme
– Antidepresiv si energizant.
Oricare dintre cele doua ati alege sa consumati â ceai verde sau cafea verde â nu veti da gres.