loader
Cont client
Autentificare
sau
Creaza un cont nou
Creaza cont

Ceai verde Sencha

image description

Ceai verde Sencha

Ceai verde Sencha 

"If man has no tea in him, he is incapable of understanding truth and beauty. Tea is liquid wisdom." – proverb japonez

Ceaiul verde Sencha isi are originile in indepartatul tinut nipon, care spre deosebire de ceaiul verde chinezesc are o culoare mai verzuie si un gust mai vegetal, iar aceste aspecte sunt date de metoda de oprire a oxidarii a japonezilor in comparatie cu cea a vecinilor chinezi.

Aroma sa se aseamana foarte tare cu cea a algelor aduse de valurile marii la mal, lasate lenese sub atingerea blanda a soarelui. Ceaiul verde Sencha poate fi incadrat in categoria fructelor de mare, iar savoarea lui merge de minune cu gustul dulce al ciocolatei.

Planta Camellia Sinensis a fost adusa din China in tara Soarelui Rasare de catre calugarii budisti in anul 805. Procesul de prelucrare a frunzelor, acelasi care se foloseste si astazi, a fost inventat in 1740 de catre un comerciant. Ceaiul verde Sencha este cel mai popular ceai japonez si astazi. 

Metoda de obtinere a ceaiului verde Sencha este diferita de metoda utilizata de chinezi. Cei din urma folosesc prajirea ca modalitate de oprire a oxidarii pe cand niponii aleg inabusirea frunzelor pentru obtinerea aceluiasi rezultat. Dupa acest proces frunzele de ceai sunt lasate pentru intregul sezon sub razele calde ale soarelui. Din acest motiv exista o diferenta vizibila intre ceaiurile verzi japoneze si cele chinezesti.

In limba japoneza Sencha inseamna decoct, iar gustul poate diferi in functie de temperatura apei in care se prepara decoctul. Cu cat temperatura apei este mai ridicata cu atat gustul ceaiului va fi mai astringent. La polul opus, cu cat apa are mai putine grade cu atat gustul ceaiului sencha va fi mai dulceag. 

Avand in vedere ca acest ceai face parte din categoria ceaiurilor verzi, are toate proprietatile acestei categorii fiind un foarte bun antioxidant ce reduce radicalii liberi incetinind astfel procesul de imbatranire. 

In fiecare ceasca de ceai verde Sencha si nu numai, reflecta o poveste, dincolo de toate beneficiile sale. In cazul acestui ceai reflecta un popor cu traditie, imaginea unei gheise, spectacolul ciresilor infloriti si crestele inzapezite ale muntelui Fuji. 

Enjoy your cup of tea!