INGREDIENTE: Musetel, ceai verde, lavanda, sunatoare, salvie.
MOD DE PREPARARE: se pun 1-2 plicuri de ceai No Stres Vedda in 250 ml apa fierbinte si se lasa la infuzat 4-5 minute.
EFECTE BENEFICE: Calmant, antidepresiv, euforizant, sedative, trateaza durerile de cap, asigura un somn linistit, Contribuie la diminuarea starilor anxioase.
CEAI NO STRES VEDDA 20 plicuri 50g
Ceaiul No Stres Vedda este un mix de plante care sustine buna functionare a aparatului cognitiv ajutand la eliminarea oboselii instaland in loc o stare de liniste.
Musetelul este o planta erbacee, din familia Asteraceae, raspandita in toate zonele de campie.
Florile de musetel contin urmatoarele: matricarina si matricina, un mare numar de flavonoizi, glucozide, fitosteroli si acizi grasi.
Planta de ceai (Camellia Sinensis) isi are originea in sud-estul Asiei in regiunile nord-estice ale Indiei, Burma de Nord (Myanmar) si provincia Yunnan (China).
Ceaiul a fost folosit pentru prima data in provincia chineza Yunnan, utilizat la bauturi si chiar mancare.
Povestea ceaiului a inceput cu mai bine de 5000 de ani in urma in China, condusa de imparatul Shen Nung.
Ceaiul verde ajuta la mentinerea greutatii corporale, este bogat in antioxidanti si are un efect tonic general asupra organismului.
Ceaiul verde este de 200 de ori mai eficient decat vitamina E din piele. Ceaiul verde are un puternic efect antioxidant si intareste sistemul imunitar, este eficient in combaterea cariilor dentare, inflamatiei gurii si a faringelui si previne osteoporoza.
Lavanda este originara din zona mediterana, sud-estul Indiei si Africa tropicala, insa astazi creste spontan sau cultivata peste tot in lume pentru a fi utilizata cu precadere in industria cosmetica. Beneficiile sale sunt cunoscute inca din antichitate. In Grecia Antica, Persia si Roma era utilizata ca parfum de baie, in medicina budista si tibetana se foloseste si astazi pentru tratarea psihozelor, in timp ce in Europa si America se intrebuinteaza ca adjuvant in combaterea anxietatii si insomniei.
Planta de sunatoare are numerosi compusi cu efecte benefice: colina, hipericina, saponine, ulei volatil, acid valerianic, flavonide si taninuri. Cu ajutorul ceaiului de sunatoare poti combate depresia si anxietatea, amelioreaza durerile de ureche cauzate de otite, afectiunile biliare, elimina retentia de apa si insomniile.
Ceaiul de salvie este foarte bogat in uleiuri volatile, esente care se gasesc doar la unele conifere.
Frunzele de salvie contin un tanin special care are efect astringent si antiinflamator, actiuni cunoscute de sute de ani.
Ceaiul de salvie se remarca prin multe proprietati benefice, insa cea mai semnificativa utilitate a sa este pentru combaterea transpiratiei excesive.
Ceaiul de salvie stimuleaza secretia biliara si actioneaza ca un calmant al sistemului nervos.
Acest produs este un supliment alimentar.
ALERGENI:
Produsul poate contine urme de lapte.