loader
Cont client
Autentificare
sau
Creaza un cont nou
Creaza cont

Ceai negru pentru infuzie, maruntit

Ceai negru pentru infuzie, maruntit

Ceai negru pentru infuzie, maruntit

Disponibilitate: In stoc

Categorie:     Ceai negru

Gramaj: 100g Net
Pret: 10,55 LEI

Ceai negru pentru infuzie, maruntit


INGREDIENTE: ceai negru maruntit.

MOD DE PREPARARE AL CEAIULUI NEGRU MARUNTIT: 

Se pune o lingurita de ceai negru in 300 ml de apa fiarta pana la 90 de grade (temperaturile mai ridicate pot afecta calitatea ceaiului).
Ceaiul trebuie sa fie infuzat timp de 5 minute, nu mai mult deoarece poate deveni amar si prin urmare greu de baut.

BENEFICIILE CEAIULUI NEGRU MARUNTIT:

Scaderea colesterolului, fiind un bun protector cardio-vascular recomandat hipertensivilor;
Faciliteaza digestia, fiind indicat atat in curele de slabire cat si celor care prezinta un tranzit intestinal lent;
Tonifica sistemul imunitar, prevenind o serie de boli si fiind recomandat si in sezonul rece cand predomina infectiile respiratorii;
Ceaiul negru mentine sanatatea danturii. 

CEAI NEGRU MARUNTIT:

Ceaiul negru este un produs obtinut din planta Camellia Sinensis, la fel ca si ceaiul verde. Diferenta dintre cele doua tipuri de ceai o face procesul de uscare si oxidare.
De asemenea, trebuie mentionat ca ceaiul negru este obtinut din frunzele si tulpinele mature ale plantei de ceai, pe cand ceaiul verde este facut din frunzele tinere.
Acest lucru face ca planta Camellia Sinensis sa produca mai mult decat un singur tip de ceai, cu proprietati si caracteristici diferite.

Mai putenic decat ceaiul verde, insa putin mai slab decat o cafea, ceaiul negru a reusit sa castige repede polularitatea in randul multor civilizatii. Oamenii l-au indragit atat pentru gust, cat si pentru beneficiile aduse organismului si l-au integrat in traditiile lor pe care le pastreaza si le respecta si astazi cu sfintenie. 

Ceaiul negru este produsul unui proces complex. Frunzele culese sunt lasate la uscat cel mult 18 ore, in ladite de lemn, apoi sunt rulate si intinse in camere umede si reci. Acest "ritual" duce la obtinerea frunzelor de culoare inchisa. Ceaiul negru are ca tari de origine China si India.


Lasa un comentariu!