INGREDIENTE: flori de musetel.
MOD DE PREPARARE AL CEAIULUI DE MUSETEL: se pune o lingurita de flori de musetel in 150 ml de apa fierbinte. Ceaiul trebuie sa fie infuzat timp de 7-8 minute.
EFECTE: ceaiul de musetel are urmatoarele actiuni: antiseptica, antiinflamatorie, sedativa, antialergica si epitilizanta.
UTILITATE CEAIULUI DE MUSETEL:
Infuzia de musetel poate fi utilizata atat pentru uz intern cat si pentru uz extern.
Aceasta trateaza tulburarile digestive, crampele menstruale, virozele respiratorii, amelioreaza arsurile solare, colicii bebelusilor, acneele si cearcanele.
De asemenea, calmeaza migrenele si previne imbatranirea pielii.
CEAI DE MUSETEL:
Musetelul este o planta erbacee, din familia Asteraceae, raspandita in toate zonele de campie.
Florile de musetel contin urmatoarele: matricarina si matricina, un mare numar de flavonoizi, glucozide, fitosteroli si acizi grasi.
De asemenea consumul regulat de ceai de musetel furnizeaza organismului minerale (calciu, fosfor, zinc, siliciu, fier, mangan si cupru), vitamine esentiale (B1 si C), glucide, acizi organici si ulei eteric.
Recoltarea musetelului se face de regula o singura data pe an in lunile mai-iunie pe timp insorit numai dupa ce roua s-a ridicat.
In Romania se intampla ca aceasta planta sa fie recoltata si a doua oara in luna septembrie.
ALERGENI:
Produsul poate contine urme de lapte.