INGREDIENTE: ceai negru ceylon
Gramaj: 250g
MOD DE PREPARARE: se pune o lingurita de ceai negru ceylon in 350 ml- 400 ml de apa fiarta pana la 90 de grade (temperaturile mai ridicate pot afecta calitatea ceaiului). Ceaiul trebuie sa fie infuzat timp de 5 minute, nu mai mult deoarece poate deveni amar si prin urmare greu de baut.
CEAI NEGRU CEYLON
Ceaiul negru este un produs obtinut din planta Camellia Sinensis, la fel ca si ceaiul verde. Diferenta dintre cele doua tipuri de ceai o face procesul de uscare si oxidare.
De asemenea, trebuie mentionat ca ceaiul negru este obtinut din frunzele si tulpinele mature ale plantei de ceai, pe cand ceaiul verde este facut din frunzele tinere.
Acest lucru face ca planta Camellia Sinensis sa produca mai mult decat un singur tip de ceai, cu proprietati si caracteristici diferite.
Ceaiul negru este produsul unui proces complex. Frunzele culese sunt lasate la uscat cel mult 18 ore, in ladite de lemn, apoi sunt rulate si intinse in camere umede si reci.
Acest „ritual” duce la obtinerea frunzelor de culoare inchisa. Ceaiul negru are ca tari de origine China si India.
Ceaiul negru Ceylon este ceea ce putem numi sampania ceaiurilor, originar din Sri Lanka, cunoscuta in trecut ca fiind Ceylon. Clima, altitudinea si conditiile meteorologice fac din acest sortiment de ceai unul de foarte buna calitate cu un gust puternic si o aroma intensa.
Ceaiurile din gama Evolet Selection au fost selectate cu grija si depozitate in recipiente elegante. Acest model de depozitare ofera ceaiului temperatura si umiditatea de care are nevoie pentru a fi cu adevarat deosebit.
ALERGENI:
Produsul poate contine urme de lapte.