Cont client
Autentificare
sau
Creaza un cont nou
Creeaza cont

Articole ceaiuri

image description

Ce este cafeaua verde si care sunt beneficiile ei

Cafeaua verde este cel mai in trend produs al momentului, un produs minune care ajuta la detoxifierea organismului si la pierderea in greutate intr-un mod foarte placut. Iti poti incepe dimineata plin/a de energie si sanatate. Cafeau verde este cafeaua cruda, neprelucrata termic, neprajita cu un gust ce se aseamana mai degraba cu cel al unui ceai. Acest tip de cafea este cu mult calitativ peste cea clasica, cea prajita, pe care obisnuim s-o consumam in fiecare dimineata. Superioritatea cafelei verzi provine din continutul bogat in acid clorogenic, substanta care se pierde prin procesul de prajire. Acidul clorogenic are efecte curative acesta limitand absorbtia zaharului in organism, contribuind la obtinerea unei siluete de invidiat si la o bariera in fata cancerului. Pe langa aceas... Citeste mai mult
image description

Ceaiul de dimineata – alternativa cafelei

Cand vrem sa trecem cu bine de la starea de somnolenta la cea de energie si buna dispozitie care ne ajuta sa trecem cu bine de sarcinile zilei, apare intrebarea: „Ce este mai bine sa consum, cafea sau ceai?”. Raspunsul majoritatii cred ca il cunoastem deja. Cei mai multi dintre noi vom alege cafeaua. Dar daca v-as spune ca ceaiul poate energiza la fel de bine ca si cafeaua, in plus este o alegere sanatoasa, ati incerca sa va incepeti dimineata in fata unei cesti de ceai?   Spre deosebire de cafea, ceaiurile au un continut bogat de polifenoli si antioxidanti. Aceste substante au rolul de a neutraliza radicalii liberi si de a reduce riscul aparitiei cancerului. Numeroase studii arata ca persoanele care consuma 3-4 cani de ceai zilnic prezinta un risc cu 45% mai mic de a dezvolt... Citeste mai mult
image description

Ce trebuie sa stim despre menta?

Ce trebuie sa stim despre menta? Menta (Mentha piperita) este o planta ierboasa ce creste in culturi. La nivel mondial cresc intre 25-30 specii de menta plus hibrizi. In medicina traditionala de la menta se utilizeaza atat frunzele cat si tulpina (toata partea aeriana). Caracteristicile principale ale frunzelor de menta sunt mirosul aromatic pe care il degaja atunci cand sunt zdrobite si gustul intepator. Ceaiul de menta este una dintre cele mai populare infuzii folosite in tratarea numeroaselor afectiuni, mai ales cele legate de sistemul digestiv. Beneficiile ceaiului de menta sunt numeroase, toate acestea se datoreaza continutului bogat de uleiuri volatile, substante polifenolice, taninuri si flavonoizi. Mentolul din compozitie actioneaza ca un anestezic asupra mucoasei gastrice... Citeste mai mult
image description

Memoriile unei gheise – Artur Golden

Memoriile unei gheise – Artur Golden „Ce este o gheisa? Un obiect al dorintei. O opera de arta in miscare. Un actor, un artizan, un entertainer, dupa traditia japoneza. Un tip uman la granita cliseului cultural, imposibil de redat in categoriile occidentale. Sau poate doar o femeie care poseda, in cea mai inalta masura, rafinamentul artelor lumesti.” Firul narativ al romanului urmareste destinul unei fete, Chiyo, dintr-un sat pescaresc, care este vanduta impreuna cu sora sa de catre parinti din motiv ca nu mai puteau fi intretinute. Prin prisma acestei eroine veti descoperi traditiile exoticei Japonii, o lume noua pentru orice occidental. O lume in care arta, traditiile si istoria se impletesc oferindu-va o experienta unica. Veti avea ocazia sa cunoasteti traditionala Japonie de d... Citeste mai mult
image description

Muffins cu Earl Grey – reteta

Muffins cu ceai Earl Grey – reteta Ingrediente pentru 12 portii: 2/3 cana lapte 4 pliculete de ceai Earl Grey 1 ¾ cani de faina 1 lingurita parf de copt ½ lingurita sare 1/3 cana smantana 1 lingurita extract de vanilie ½ cana ulei de rapita ¾ cana zahar 2 oua la temperatura camerei Crema: 200 g unt la temperatura camerei 2 cesti zahar pudra un praf de sare 1 lingurita extract de vanilie 2 linguri smantana Mod de preparare: Laptele se incalzeste putin. Dupa ce l-ati incalzit infuzati pliculetele de ceai Earl Grey. Lasati 30 de minute pana ajunge la temperatura camerei. Pentru crema de unt pastram 3 linguri din aceasta compozitie, restul il folosim pentru blat. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si sarea. Le amestecam bine. ... Citeste mai mult
image description

Ceaiul negru

Ceaiul negru – cel mai consumat ceai din lume Ceaiul negru ca si ceaiul verde provine din frunzele plantei Camellia Sinensis diferenta dintre acestea fiind metoda de procesare care face ca cel dintai sortiment sa contina o cantitate de teina de trei ori mai mare decat in cazul celui din urma. Mai puternic decat ceaiul verde, dar mai putin slab decat o cafea, ceaiul negru a reusit sa cucereasca foarte repede publicul. Din considerente comerciale ceaiul negru se pozitioneza in top-ul preferintelor consumatorului fiind si astazi mai bine vandut ca cel verde. Oamenii l-au indragit atat pentru gustul sau, cat si pentru beneficiile aduse organismului, creandu-si tabieturi si adevarate ritualuri de pregatire si servire. Imaginatia consumatorilor a mers dincolo de acestea inventand fel si... Citeste mai mult
image description

Ceai verde Sencha

Ceai verde Sencha  "If man has no tea in him, he is incapable of understanding truth and beauty. Tea is liquid wisdom." – proverb japonez Ceaiul verde Sencha isi are originile in indepartatul tinut nipon, care spre deosebire de ceaiul verde chinezesc are o culoare mai verzuie si un gust mai vegetal, iar aceste aspecte sunt date de metoda de oprire a oxidarii a japonezilor in comparatie cu cea a vecinilor chinezi. Aroma sa se aseamana foarte tare cu cea a algelor aduse de valurile marii la mal, lasate lenese sub atingerea blanda a soarelui. Ceaiul verde Sencha poate fi incadrat in categoria fructelor de mare, iar savoarea lui merge de minune cu gustul dulce al ciocolatei. Planta Camellia Sinensis a fost adusa din China in tara Soarelui Rasare de catre calugarii budisti... Citeste mai mult
image description

Ceaiul verde

Ceaiul verde Se spune ca in fiecare ceasca de ceai verde, negru, alb sau oolong exista o calatorie imaginara, asa ca atunci cand serviti ceaiul lasati-va gandurile sa colinde in indepartata Asie sa-i strabata muntii si vaile si sa-si gaseasca linistea pe o colina in verdele crud al plantatiilor de Camellia Sinensis. Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, doar apa este cea care il detroneaza. Este o bautura a contemplarii, a conversatiei care te transforma intr-un aristocrat al bunului gust. Ceaiul verde a fost descoperit initial in sud-estul Asiei luand nastere din frunzele plantei Camellia Sinensis. In enumerarea de mai sus am pus sub aceeasi umbrela toate tipurile de ceai existente (negru, verde, oolong, alb) fara a produce o eroare. Toate aceste ceaiuri provin d... Citeste mai mult
image description

Ceaiul de la ora 5

Ceaiul de la ora 5 – un obicei aristocratic ”Sunt putine momente in viata mai agreabile decat ora dedicata ceremoniei cunoscute sub numele de ceaiul de dupa-amiaza.” Henry James Aparut pentru prima data in Asia, ceaiul a trecut granitele batranului continent abia in secolul al XVII-lea purtat pe mari de vasele comerciantilor olandezi. Dintre toate marile puteri ale acelor vremuri, ceaiul ajunge pentru prima data pe mesele francezilor (1636), iar abia in 1650 in Anglia. Chiar daca nu englezii au fost primii care au testat ceaiul ei sunt primii europeni care au integrat consumul acestuia in tabieturile lor si l-au plasat pe cea mai inalta treapta a societatii. Pentru ca pretul ceaiului era foarte scump, in Anglia doar aristocratii au avut acces la el pentru multa vreme. Ei au fac... Citeste mai mult
image description

Ce sunt fructele Goji

Ce sunt fructele Goji Fructele de padure Goji isi au originea in regiunile temperate si subtropicale ale Chinei si Mongoliei din Himalaya si Tibet.  Spranumite elixirul vietii sau fructele longevitatii, goji sunt consumate in China, Tibet si India de mii de ani pentru intarirea imunitatii, incetinirea procesului de imbatranire si imbunatatirea vederii. Fructele de goji sunt o importanta sursa de antioxidanti, mai ales de carotenoide – care au capacitatea de a reduce riscul pierderii vederii. Acestea contin 21 de minerale, 18 aminoacizi, proteine si vitamine. In medicina traditionala chineza goji sunt folosite de mai bine de 6000 de ani, in ultima perioada au fost incluse si in alimentatia occidentalilor. Fructele de Goji cresc pe un arbust perent care s-a adaptat si la cli... Citeste mai mult
image description

Fituica cu ceaiuri

Stim cu totii ca ceaiul este un bun inlocuitor al cafelei, care furnizeaza organismului pe langa energie si un complex de vitamine, minerale si antioxidanti. Dar cati dintre voi stiu sa savureze un ceai in functie de momentul zilei? De cele mai multe ori alegerea unui anumit tip de ceai este dictata de preferintele consumatorului, insa ceea ce nu iau in considerare acestia este continutul nutritiv si necesitatea organismului in functie de momentul zilei. Nu putem consuma ceaiul negru inainte de somn pentru ca astfel riscam sa facem nopti albe.   Ceaiuri bune de consumat dimineata Dimineata avem cea mai mare nevoie de energie si, prin urmare, de o mare cantitate de cofeina. Cei mai multi prefera o cana de cafea, insa aceasta poate fi inlocuita cu succes de ceaiuri. Engli... Citeste mai mult
image description

Scapa de insomnie cu o ceasca de ceai de tei

Cand spunem tei ne vin in minte parfumul imbatator si adierile usoare ale zilelor de mai. Ceaiul de tei este foarte popular si are numeroase beneficii asupra organismului. In medicina traditionala acest ceai este folosit cu sfintenie de sute de ani.  Pe langa proprietatile vindecatoare, teiul este considerat un arbore sacru, cel putin asa ni-l prezinta mitologia vechilor slavi.  Datorita substantelor active pe care le contine, ceaiul de tei joaca un important rol in relaxarea organismului, tratarea insomniei si preventia actiunilor cardiovasculare cauzate de stres. Pentru a beneficia de toate substantele benefice din compozitia florilor de tei, acestea trebuie sa fie culese imediat dupa inflorire, la 1-2 zile dupa ploaie, doar pe vreme insorita. Uscarea se face la umbra,... Citeste mai mult