Cont client
Autentificare
sau
Creaza un cont nou
Creeaza cont

Articole ceaiuri

image description

Ce este ceaiul rosu African

Ceaiul rooibos sau ceaiul rosu african se obtine din arbustul Aspalathus linearis, ce creste doar in nord-vestul Africii de Sud. Ceaiul obtinut prin infuzarea frunzelor arbustului este un ceai natural 100%, avand in vedere ca se dezvolta intr-o regiune nepoluata, inca salbatica, fara cofeina si cu un continut bogat in antioxidanti.   In limba africana rooibos inseamna „tufis rosu”, insa nu aceasta este nuanta arbustului. Frunzele plantei Aspalathus linearis au forma unor ace, iar cand sunt culese au culoarea verde, nuanta rosie o capata abia dupa ce au fost supuse procesului de uscare la soare.   Locuitorii Africii de Sud consuma acest ceai de sute de ani, in restul tarilor acesta are o rata de consum relativ mica, desi in istoria sa a existat si o perioada in care a ... Citeste mai mult
image description

5 ceaiuri care combat astenia de primavara

5 ceaiuri care combat astenia de primavara Trecerea de la anotimpul rece la cel cald este solicitanta pentru organismul uman. Cele mai multe persoane se confrunta cu dureri de cap, stari acute de oboseala, indispozitie, slabiciune, lipsa poftei de mancare, iar toate acestea poarta denumirea generala de astenie de primavara. In tratarea acestei afectiuni, fitoterapeutii recomanda remedii naturiste. O dieta bogata in vitamine si minerale, compusa din legume si fructe, salate, verdeturi ale primaverii si ceaiuri din plante. Pe langa dieta alimentara este nevoie de miscare in aer liber, de activitati care alunga indispozitia. Imunizarea organismului joaca de asemenea un rol foarte important in tratarea asteniei de primavara. Si cum altfel am putea face acest lucru, daca nu cu ajutorul r... Citeste mai mult
image description

Ceaiul de fructe de padure

Ceaiul de fructe de padure Fructele de padure sunt alimentele cu cel mai mare continut de antioxidanti, vitamine si minerale care ajuta organismul sa treaca cu bine peste diverse afectiuni. Indiferent de modul in care alegem sa le consumam (proaspete, uscate, in dulceata, compot sau ceaiuri) acestea furnizeaza organismului un cumul de vitamine si minerale. In sezonul rece dar si in perioada de trecere catre cel cald este foarte indicat consumul de fructe. Insa cum fructele de padure proaspete nu se gasesc in aceasta perioada, cea mai buna alegere este sa le consumam fie conservate (dulceata, gem, compot), fie sub forma de ceai. Ultima varianta este de preferat de cele mai multe ori pentru ca nu contine adaosuri de zahar si il putem servi atat cald (fierbinte) cat si rece – dupa gustul ... Citeste mai mult
image description

7 ceaiuri care te ajuta sa depasesti sanatos anotimpul rece

Schimbarile bruste de temperatura si gradele foarte scazute din termometru dau nastere numeroaselor viroze carora cu greu le facem fata. Tratamentele medicamentoase nu sunt de fiecare data o alegere inspirata. Combate starile de raceala, gripa si virozele cu remedii naturiste. Ceaiurile sunt la indemana oricui, in plus reprezinta un adjuvant natural pentru intarirea sistemului imunitar.   De ce are nevoie organismul pentru stimularea imunitatii? Acizi grasi esentiali omega-3: au rolul de a scadea incidenta bolilor cardiovasculare, amelioreaza simptomele din bolile autoimune, stimuleaza sistemul imunitar. Vitaminele antioxidante. Cel mai mare impact asupra eficientei sistemului imunitar il au vitaminele A, C, si E. Acestea sunt antioxidante, adica impiedica reactiile oxidat... Citeste mai mult
image description

5 motive sa devii specialist in ceaiuri

Alegerea, prepararea si servirea unui ceai implica un adevarat ritual ridicat la rangul de arta. De cele mai multe ori ceaiul este asociat cu eleganta englezeasca, cu o masa incarcata cu prajiturele in cele mai sofisticate forme, cu gradinile de vara, conversatia, actele culturale. insa, in realitate ceaiul inseamna spiritualitate, prietenie, linistea dintr-un cadru simplu si pitoresc. Ritualurile de servire si preparare ale ceaiului sunt nenumarate. Fiecare provincie asiatica, fiecare popor al lumii si-a dezvoltat propriul stil adus la rangul de arta, insa principiile de baza sunt aplicabile in orice colt al lumii. De respectarea regulilor de baza depinde calitatea si gustul autentic al ceaiului pe care il servim.  Este foarte important ca fiecare consumator de ceai sa cu... Citeste mai mult
image description

Ceaiul de musetel – aliatul sanatatii

Ceaiul de musetel a jucat si inca joaca un important rol in medicina traditionala, datorita numarului impresionant de substante active ce au actiune benefica asupra organismului uman. Utilizat ca adjuvant in tratarea numeroaselor afectiuni, efectele ceaiului de musetel sunt recunoscute la nivel mondial. Florile de musetel contin minerale, vitaminele B1 si C, ulei eteric, acid salicilic, acizi organici si glucide.  Inca din Antichitate, uleiul de musetel era utilizat in tratarea nevralgiilor si a reumatismului articular. De asemenea, in Egiptul Antic oamenii foloseau ceaiul de musetel in ameliorarea starilor de gripa, raceala si chiar malarie.  Specialistii spun ca musetelul insumeaza sase calitati principale: antispastic, antibacterian, antiseptic, antiinflamator, d... Citeste mai mult
image description

Ceai verde versus cafea verde

Ceai verde versus cafea verde Cand vine vorba de alegeri suntem de cele mai multe ori pusi in dificultate, nu stim in favoarea cui sa inclinam: in cea a efectelor sau a gustului. La fel se intampla si in curele de slabire sau in dietele de detoxifiere cand avem de inlocuit consumul cafelei prajite cu cel al ceaiului verde sau al cafelei verzi. Numeroase studii au demonstrat pana acum eficacitatea celor doua produse: ceai verde si cafea verde. Insa pe care dintre cele doua este cel mai indicat sa il/o consumam?   Ceaiul verde se obtine din frunzele arbustului Camellia Sinensis, descoperit in urma cu mai bine de 5000 de ani in China. Consumul ceaiului verde are o traditie foarte indepartata in Asia, dar si in restul tarilor de pe intregul mapamond. In Europa cel mai consumat ce... Citeste mai mult
image description

Ceaiul verde Matcha – mod de preparare pas cu pas

Ceaiul verde Matcha – mod de preparare pas cu pas Gustul ceaiului difera de la regiune la regiune, iar aceasta diferenta este data si de modalitatea de preparare, de apa si ustensilele folosite, dar mai ales de pasii pe care ii urmezi. Pentru a te bucura de experienta unica pe care ti-o ofera ceaiul verde japonez Matcha cu siguranta ar trebui sa urci in avionul cu destinatie Japonia si sa cauti un maestru al artei ceaiului care sa ti-l prepare. Doar intr-un cadru feng-shui poti spune ca ai savurat adavaratul Matcha. Dar cum lucrul acesta nu este la indemana oricui poti cel putin sa urmezi prepararea Matcha pas cu pas. Asigura-te, in primul rand, ca dispui de: ceaiul verde pudra Matcha (il gasesti aici), bol pentru Matcha (Chuwan), lingurita din bambus (Chushaku), telul special ... Citeste mai mult
image description

Cultura ceaiului in Europa – traditii

Cultura ceaiului in Europa – traditii Europa ia contact cu ceaiul adus din indepartata Asie in anul 1610 datorita Companiei Olandeze a Indiei de Est care s-a ocupat de primele importuri de ceai. Multe natiuni europene au indragit ceaiul de indata ce l-au gustat, altele l-au adoptat impinse de anumite circumstante, cert este ca astazi cultura ceaiului in Europa insumeaza o serie de traditii, de moduri diferite de preparare si servire. Marea Britanie este cunoscuta ca fiind cel mai mare consumator european de ceai. Zilnic sunt consumate peste 165 milioane de cani de ceai. Ceaiul traditional englezesc este ceaiul negru servit intr-o cescuta de portelan incalzita in prealabil. Majoritatea englezilor prefera sa consume ceaiul negru foarte concentrat, insa cu lapte. Intotdeauna ceaiul se t... Citeste mai mult
image description

Istoria cafelei si raspandirea ei pe glob

Istoria cafelei si raspandirea ei pe glob Istoria cafelei ia nastere in urma cu mai bine de 1000 de ani si este la fel de bogata si fascinanta ca insasi aroma sa. Se spune ca primele plante de cafea isi au originea in Africa, mai exact in Etiopia, de aici ia calea ce avea sa le aduca mai intai pe coasta Marii Rosii. Adulmecandu-i aroma nu ai putea crede ca bautura care te trezeste zi de zi a fost considerata si consumata ca aliment. Triburile din estul continentului african macinau boabele verzi de cafea si obtineau o pasta prin amestecul acestora cu grasime animala. Produsul rezultat era consumat de razboinicii triburilor cand mergeau la lupta pentru ca le oferea energie si rezistenta fizica mai buna. Mult mai tarziu etiopienii au obtinut vin din fermentarea fructelor de cafea... Citeste mai mult
image description

Ten ingrijit cu ceai negru

Ten ingrijit cu ceai negru Pe langa efectele benefice pe care le aduce consumul de ceai negru, acesta poate fi utilizat cu succes si pentru uz extern. Deseori ne confruntam cu probleme ale tenului, ale pielii sau cu mirosurile neplacute pe care incercam sa le tratam cu diverse solutii farmaceutice. Tratamentul acestor afectiuni este insa la indemana tuturor – ceaiul negru. Ceaiul negru este util in combaterea petelor maronii aparute la nivelul tenului, dar si celor aparute pe mani, umeri si spate. Cele din urma sunt deseori cauze ale expunerilor excesive la soare si chiar ale arsurilor aparute la acest nivel. Pentru tratarea acestora se recomanda utilizarea compreselor cu ceai negru seara. Infuzia se obtine din 2-3 plicuri de ceai la 250 ml apa. Aceasta reteta poate fi fo... Citeste mai mult
image description

Simbolistica prescurtarilor din denumirea ceaiului negru

Simbolistica prescurtarilor din denumirea ceaiului negru Despre ceaiul negru am scris pagini si vom continua sa o facem. Documentandu-ne, testand, intreband am invatat ca ceaiul negru provine din frunzele aceleiasi plante din care este obtinut ceaiul verde. Teoretic toate ceaiurile obtinute din Camellia Sinensis sunt la baza ceaiuri verzi. Celelalte denumiri provin de la modul de procesare, uscare si oxidare ale ceaiului. Deseori cand achizitionam un ceai negru regasim in denumirea sa anumite prescurtari (OP, BOP, FOP etc.). V-ati intrebat ce simbolizeaza acestea? Acele acronime exprima calitatea ceaiului, tipul de frunza utilizat in obtinerea lui si modul de recoltarea a acestora.   BOP (Broken Orange Pekoe) – frunza de ceai tanara, de dimensiuni mici. Denumirea Ora... Citeste mai mult