Cont client
Autentificare
sau
Creaza un cont nou
Creeaza cont

Articole ceaiuri

image description

Uleiul de cocos – superalimetul secolului XXI

Uleiul de cocos este un superaliment, foarte nutritiv care are numeroase intrebuintari de la prepararea alimentelor pana la utilizarea lui ca ingredient principal in productia dermatocosmetice. Fiind un produs nealergenic, poate fi consumat de catre copii, de asemenea este nelipsit din dietele vegetariene si raw-vegane. Conform studiilor uleiul de cocos este singurul ulei vegetal cu cea mai mare concentratie de acizi grasi. Astazi piata abunda de oferte de ulei de cocos, de la preturi derizorii pana la cele mai ridicate, insa diferetentele dintre produse sunt uriase (extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat chimic, rafinat fizic). Cea mai buna alegere este uleiul de cocos virgin sau extravirgin pentru ca isi pastreaza proprietatile nemodificate. Uleiul de cocos poat... Citeste mai mult
image description

Vegan Matcha tiramisu

Cine spune ca a manca sanatos este egal cu a manca fara gust sau mai putin gustos inca nu a incercat reteta de tiramisu cu crema obtinuta din pudra de ceai Matcha. Calitatile ceaiului verde japonez Matcha incep sa fie din ce in ce mai cunoascute, consumul sau luand amploare in ultimii ani, si pe buna dreptate. Insa cei mai multi care profita din plin de aportul sau nutritiv sunt vegetarienii si raw-veganii. Pentru a te convinge cat de delicios si simplu este sa adopti un stil de viata sanatos am adunat cateva ingrediente sanatoase pe care le-am unit intr-o reteta de tiramisu cu aer asiatic. Ingredient:   Blatul de vanilie:  1/2 ceasca de lapte de soia  1 lingurita otet de mere  4 linguri de unt Vegan  1/8 lingurita de sare  6 l... Citeste mai mult
image description

Ceaiul de ghimbir – marele atu al curelor de slabire

Vechile practici Ayurvedice sustin ca ceaiul de ghimbi sau consumul acestuia in stare pura ajuta la pierderea in greutate. Altfel spus, ghimbirul nu ar trebui sa lipseasca din nicio o cura de slabire. Intr-un studiu publicat in anul 2014 in Journal of Science and Food of Agriculture, cercetatorii au demonstrat ca dupa numai 30 de zile de administrare a gingerolului, sobolanii supraponderali au inceput sa piarda in greutate. O alta observatie a studiului afost imbunatatirea nivelului de zahar din sange si a nivelului leptinei. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul, leptina este un compus care are un rol crucial in ceea ce priveste senzatia de „plin”. Pe langa ajutorul in curele de slabire, cercetatorii studiului sun optimisti si in ceea ce priveste tratamentul impotriva... Citeste mai mult
image description

Istoria ciocolatei

Amaruie, alba, neagra, cu lapte, cu mirodenii sau cu alune, ciocolata este o dilicatesa a lumii moderne, descoperita insa in urma cu mii de ani. Istoria ciocolatei se intinde pe mai bine de 4 milenii, fiind descoperita si cultivata de mayasi. Ulterior, aztecii au declarat-o bautura a zeilor si au folosit boabele de cacao ca moneda de schimb. Conchistadorii spanioli au fost cei care au adus Europei gustul divin al Americii Centrale, iar lucrul acesta se intampla abia in secolul al XVI-lea. Mayasi aveau o reteta simpla de obtinere a ciocolatei. Fructul arborelui de cacao era cules, prajit si pisat, pudra obtinuta era amestecata intr-un vas cu apa calda. Acestia au folosit aceasta bautura initil doar in ritualurile religioase pentru ca ii ajuta sa reziste concentrati timp indelungat. ... Citeste mai mult
image description

Top 5 remedii naturiste pentru imunitate

Sezonul rece este prilej de bucurie pentru cei mici și mari. Este perioada sarbatorilor, a vacantei, a jocurilor in zapada și a sporturilor de iarna. Dar ce ne facem daca raceala si gripa ne dau batai de cap? Preventia este mai buna decat tratarea, oricine stie acest lucru. Pe canalele media suntem informati de tot mai multe cazuri de gripa si raceala care fac ravagii. Daca esti unul dintre cei pe care inca nu i-a vizitat gripa ar fi mai bine sa te inarmezi si sa iti sustii organismul cu produse naturiste care te vor feri de gripa și raceala. Sugestii noastre nu inlocuiesc sfatul medicului, nu sunt medicamente minune ci adjuvante naturale. O alimentatie sanatoasa si miscarea zilnica pot face adevarate minuni in ceea ce priveste sanatatea sistemului imunitar. In topul celor 5 suges... Citeste mai mult
image description

Solutii din natura pentru imunitate

Afara este iarna in toata regula. Pe ulitele satelor deja se aude zarva copiilor ce alearga la sanius, vacanta bate la usa, la fel si sarbatorile. Le primim si le privim cu drag pe toate, mai putin virozele care sunt la fel de active in perioada aceasta. Atmosfera de afara ne evoca amintiri placute, toata aceasta perioada renaste in noi dorul de copilarie, de gusturi adanc implementate in noi. Sunt lucruri de care nu ne putem desprinde oricat de rapid ar evolua lucrurile astazi, oricate schimbari si imbunatatiri am aduce vietii de zi cu zi. Puterea plantelor si retetele obtinute din ele cu care secole la rand oamenii s-au tratat sunt unele din acele lucruri de neinlocuit. Nu putem uita savoarea infuziei din plante pe care bunica sau mama cu grija ni-l pregatea, care avea menirea de a di... Citeste mai mult
image description

Ceaiuri inspirate de Craciun

Cand spui sarbatori de iarna la ce te duce gandul? Nu cumva la aroma inconfundabila a scortisoarei, la mirosul citric al portocalelor, la delicata vanilie, la mere, lumini multicolore, cozonac si colinde? Toate acestea pot fi si mai placute in compania unui ceai cu gust intens de sarbatoare. Ceaiurile de iarna nu aduc doar bucuria pura pe care o simtim cu totii doar in pragul sarbatorilor, ele ajuta si la mentinerea sanatatii, la reducerea disconfortului creat de frig sau raceala. Merele si portocalele sunt fructele care ne-au bucurat iarna de iarna in copilarie, fructele pentru care am colindat in ajunul Craciunului. Gustul lor placut e plin de vitamine si de amintiri. Scortisoara este condimentul cel mai apreciat al Orientului, are rolul de a incalzi organismul in sezonul rece, insa p... Citeste mai mult
image description

Cel mai popular ceai printre romani

Piata de ceai din Romania se afla intr-o continua dezvoltare. Pana de curand romanii consumau ceaiul doar in sezonul rece si ca adjuvant in cazurile de gripa si raceala.   Usor, usor lucrurile s-au schimbat, iar studiile de piata arata ca exista un interes crescut pentru ceaiuri. Acest lucru inseamna ca ceaiul nu mai este perceput in totalitate ca un remediu impotriva starilor gripale, ci un stil de viata sanatos.   Chiar daca exista interes si cerere pentru ceaiurile verzi si negre, in top-ul preferintelor romanilor stau ceaiurile de fructe iar dintre acestea ceaiul de fructe de padure se afla in prima optiune a acestora.   Fructele de padure au cel mai mare continut de antioxidanti si vitamine, acestea sunt minunile naturii pentru sanatatea omului, ptotej... Citeste mai mult
image description

Turcia – cel mai tanar leagan al culturii ceaiului

Turcia – cel mai tanar leagan al culturii ceaiului „Discutiile fara ceai sunt ca noaptea fara luna” spune un proverb turcesc, fapt care demostreaza ca pentru locuitorii Turciei, ceaiul este bautura discutiilor, a ospitalitatii si prieteniei. Ceaiul este una dintre cele mai indragite bauturi din aceasta tara si este nelipsit de pe mese. Fie ca vorbim de localuri, propriile locuinte sau piete, ceaiul este un produs omniprezent. Am putea spune ca acesta este un fenomen avand in vedere ca traditia acestei bauturi ia nastere in 1500 datorita celebrului Drum al Matasii. Fiind un punct comercial strategic Turcia a reusit sa ia contact cu toate produsele aduse pe Drumul Matasii din Asia, inclusiv cu ceaiul. Popularitatea ceaiului creste la finalul anilor 1800, insa devine bautura tradi... Citeste mai mult
image description

Shake cu ceai de fructe “Sunshine Dream”

Shake cu ceai de fructe “Sunshine Dream”   Ingrediente:   2 cesti de inghetata de vanilie 15 g de ceai de fructe Sunshine Dream 1 lingurita sirop de capsune       Infuzeaza cele 15 g de ceai de fructe Sunshine Dream in 250 ml apa timp de 7 minute. Dupa ce ai adus ceaiul la temperatura camerei pune toate ingredientele intr-un blender. Serveste acest shake plin de vitamine si arome in orice moment al zilei. Este ideal in zilele calduroase de vara.     ... Citeste mai mult
image description

Kombucco Orientalis – ceaiul “divin”

Kombucco Orientalis – ceaiul “divin” Kombucco Orientalis sau „Ceaiul Divin” cum mai este numit este o bautura obtinuta prin fermentarea ceaiului negru indulcit cu zahar. In urma procesului de fermentatie rezulta o colonie de 12 specii de microorganisme. Acestea nu sunt nimic altceva decat bacteriile „prietenoase si ciupercile care transforma zaharul si ceaiul negru in substante cu efecte remarcabile. Kombucco Orientalis a fost denumit de catre coreeni „Ceaiul Divin” in anul 414 i.H. Prima mentionare a acestui ceai apartine Coreei stravechi, insa el ia repede calea Chinei dinastiei Tsin. Din China „Ceaiul Divin” ajunge in Japonia, Rusia si India. Locuitorii Chinei antice i-au atribuit acestei bauturi proprietati magice si credeau cu tarie ca asigura nemurirea. Razboinicii japonezi ... Citeste mai mult
image description

Ceaiul de merisoare – aliatul naturii

Ceaiul de merisoare – aliatul naturii Merisorul (Vaccinum vitis idaea) este un arbust de mici dimensiuni care creste in regiunile subalpine, la noi in tara creste cu precadere in zonele inalte ale Carpatilor. Stim cu totii ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, de aceea iti prezentam „prospectul” fructelor de merisor. Merisoarele reprezinta unul dintre aliatii naturii in sustinerea sanatatii organismului uman. Fructele mici si rosii sunt o adevarata desfatare pentru papilele gustative, dar si o insumare de puteri miraculoase asupra sanatii. Proprietatile si beneficiile ceaiului de merisoare:   Antimicrobiene Antiinflamatoare Antioxidante Sustinator al sistemului imunitar   Ceaiul de merisoare este recomandat in tratarea afectiunilor ca: ... Citeste mai mult