Servirea ceaiului cu lapte poate fi acel lucru reprezentativ pentru personalitatea si stilul tau de viata. Adauga un strop de varietate la ceaiul tau cu lapte si vezi ce efect are: textura si aroma bogata a diferitelor ceaiuri cu lapte te pot ajuta sa impresionezi oaspetii la petrecerea de ceai de dupa-amiaza.
Ceaiul cu lapte poate parea simplu de realizat, dar, la fel ca in cazul oricarei creatii culinare, exista o forma de arta pentru a-l face perfect. In acest ghid, mentionam tot ceea ce este de stiut despre ceaiul cu lapte, defalcand beneficiile si explorand toate versiunile diferite de ceai cu lapte care se regasesc pe tot globul.
- Ceai Hong Kong
Daca oaspetilor le place ceaiul incredibil de dulce, laptos si gros, serviti-le ceaiul Hong Kong!
Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de apa (1 cana), frunze de ceai negru (2 linguri) si lapte condensat (300-400 ml, indulcit). Fierbe frunzele de ceai timp de 3 minute la foc mediu. Dupa aceasta, adauga laptele condensat si fierbe din nou timp de inca 3 minute.
- Ceai englezesc
Daca preferi lucrurile dulci si simple, ceaiul britanic este alegerea perfecta. Apa proaspata, un ceainic, putin lapte, putin zahar – si iata-l! Ceaiul britanic perfect este la fel de simplu ca si cum ai turna apa fiarta in ceainic si ai adauga in ea frunze de ceai negru. Asteapta cateva minute. Tot ce ramane este sa strecori ceaiul in timp ce torni in cesti de portelan.
- Iced Black Tea
Pentru a prepara acest tip de ceai, vei avea nevoie de frunze de ceai negru (2 lingurite), apa (200 ml), lapte (50 ml) si putina miere. Fierbe apa si infuzeaza frunzele de ceai timp de 5 minute. Dupa ce strecori frunzele, ia un shaker (avand capacitatea de aprox. 500 ml) si toarna ceaiul infuzat in el. Umple-l cu 2 cuburi de gheata. Pune laptele la incalzit. Acum, adauga amestecul de ceai cu gheata in lapte. Indulceste ceaiul cu miere.
- Ceai Thai
Daca acest lucru este ceea ce oaspetii se asteapta de la gazda petrecerii de ceai, ei vor deveni dependenti de ceaiul thailandez! Acest ceai cu lapte este un amestec de condimente, zahar, ceai negru si lapte.
Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de ceai negru vrac (2 linguri), anason stelat (1 bucata), cardamom (2 pastai), apa (1 cana), zahar (jumatate de lingura), lapte condensat (jumatate de lingura, indulcit) si lapte evaporat (1 lingura). Se fierbe apa si se infuzeaza condimentele si ceaiul timp de 5 minute. Dupa ce se strecoara ceaiul, se toarna laptele condensat si se adauga zaharul. Se stropeste cu lapte de cocos sau lapte evaporat.
- Ceai indian
Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de lapte (2 cani), zahar, ceai negru, ghimbir macinat (jumatate de cana), cuisoare (2 lingurite), piper negru intreg (1 lingurita), scortisoara macinata (3 linguri), nucsoara rasa (1 lingurita/un sfert de bucata) si pastai de cardamom (2 buc). Pentru a pregati amestecul de condimente, zdrobeste aceste condimente intr-un mojar. Pentru fiecare ceasca, este suficient doar un varf de cutit din amestecul de condimente.
Fierbe laptele, apa si zaharul. Adauga ceaiul negru si amestecul de mirodenii in acesta si lasa la infuzat timp de 6-8 minute.
Daca vi se par interesante, cu siguranta aceste retete de ceai cu lapte va vor tenta sa le preparati pe toate astazi!