fbpx
Cos cumparaturi

Comanda rapid: 0728 101 340 / contact@vedda.ro

Livrare gratuita la comenzi peste 99 Lei

Yerba Mate – specificatii si proprietati

<p><strong>Yerba Mate – specificatii si proprietati</strong><br />
Yerba mate este un ceai obtinut din frunzele uscate ale copacului Ilex paraguarensis originar din America de Sud. Mate este o bautura traditionala in Argentina Uruguay, Paraguay, Bolivia, Chile si anumite zone ale Braziliei.</p>

<p>Consumat inca din timpuri pre-columbiene ceaiul Yerba Mate&nbsp; isi are originea numelui de la cuvantul quechua „mati” care este denumirea unui dovleac ce seamana cu o tartacuta. In acest dovleac se prepara si se consuma ceaiul mate cu ajutorul bombillei (un fel de pai confectionat din metal sau bambus care permite filtrarea bauturii).</p>

<p>Ceaiul din Yerba Mate are un continut ridicat de cofeina, fiind de 2 ori mai mare decat un ceai obisnuit. Din acest motiv reprezinta o alternativa potrivita a cafelei.<br />
Fiind un bun energizant, ceaiul mate este un stimulent al sistemului nervos central. Pe langa cofeina, acesta are un continut bogat in nutrienti, antioxidanti (90% mai mult decat ceaiul verde), aminoacizi, polifenoli, vitamine si minerale.</p>

<p><strong>Proprietatile ceaiului yerba mate:</strong></p>

<ol>
<li>Sustinator al sistemului imunitar datorita continutului foarte mare de antioxidanti.</li>
<li>Imbunatateste capacitatea de concentrare.</li>
<li>Imbunatateste rezistenta fizica.</li>
<li>Sprijin al sistemului digestiv.</li>
<li>Sustine sanatatea cardiovasculara</li>
<li>Complex de vitamine si minerale</li>
<li>Ajuta la pierderea in greutate, inhiband foamea</li>
</ol>

<p><strong>Ustensile necesare pentru prepararea ceaiului mate:</strong><br />
<strong>Calabasa</strong> – vasul traditional care seamana cu o tartacuta scobita, ale carei dimensiuni difera de la caz la caz. Practic in acesta prepari bautura si tot de aici o si servesti.<br />
<strong>Bombilla</strong> – instrumentul cu ajutorul caruia servesti ceaiul mate. Acesta are aspectul unui pai cu o sita in capat care are dublu rol: te ajuta sa bei si sa filtrezi infuzia.<br />
<strong>Termos</strong> – apa pentru infuzie este mai intai fiarta intr-un ibric, de acolo este transferata intr-un termos si abia apoi turnata peste frunzele de yerba mate.</p>

<p><strong>Prepararea ceaiului yerba mate</strong><br />
In recipientul traditional calabasa se pune yerba mate cat sa acopere ¾ din capacitatea vasului. Incalzesti apa pana la 70-80 º Celsius, introduci bombilla in calabasa si adaugi apa peste yerba mate.</p>

Lasă un răspuns